torsdag 30 april 2009

Arbetslös?....nä, inte jag inte!

Funderar du på att bli mamma....
Att vara mamma är något av det bästa som finns, först går du igenom ca 40 veckors graviditet med illamående, viktuppgång, och foglossning. Huden kring mage, lår och rumpa kommer troligtvis att töjas ut till brisningsgräns men det får du lära dig att leva med. Dessutom drabbas du av kronisk trötthet. Efter det får du känna på vad riktig smärta är...dvs förlossning! Eventuellt spricker ditt underliv och du måste sys, efter det går du med smärta och har svårigheter att tömma blåsa och tarm.
När du sen äntligen har det lilla kntyet i din famn kommer du så småningom undra varför barnets far egentligen klippte navelsträngen...eftersom barnet kommer vara så knutet till dig och dina bröst så du kommer att känna dig som en kossa med mjölk som sprutar åt både höger och vänster. De första månaderna kommer du undra "när ska jag få sova en hel natt igen?" Vi andra som redan är i branschen kan trösta dig med att det dröjer.

Arbetsuppgifter:
I huvudsak består arbetet i att ha ett enormt tålamod, överflöd av energi, och en massa kärlek. Du ska dessutom kunna organisera, motivera, reagera, planera, agera, uppmuntra, tillrättavisa, och vara pedagogiskt i ditt handlande och tal. Vårdat språk är ett krav, liksom ett ständigt leende på läpparna. I dina arbetsuppgifter ingår även hushållsarbete såsom: städa, dammsuga, moppa, damma, tvätta, vika, stryka, laga mat, diska, laga mat igen, bädda, sopa, plocka undan, vattna blommor, skriva inköpslistor och matlistor, handla, kasta sopor, och betala räkningar.

Kvalifikationer:
Ingen utbildning krävs för detta arbete, du ska som kvinna kunna detta ändå. Du ska också vara expert på ledarskap och långtidsplanering. Ett gott minne är nästintill ett krav om du inte vill springa runt med post-it lappar i pannan dygnet runt. Du bör vara demokratisk och rättvis men framförallt snäll, rolig, och glad! Du får gärna vara kreativ och påhittig! Och du bör ha lite sjukvårdkunskap och kunna ta hand om vanliga åkommor och skukdomar. Ord och meningar som Nej, Vänta, du får inte..., jag orkar inte... osv. bör ej förekomma. Du ska ockå kunna skapa ett bra fungerande nätverk med dagis, BVC, och andra föräldrar.

Arbetstider och lön:
Dygnet-runt-arbete dvs. 24-timmars arbetspass med sovande jour.
Lön = skratt, gråt, skrik, kräk, massa pussar och massa kramar...och ett eller flera underbara barn

Varaktighet
Tillsvidare. Uppsägningstid...FINNS INTE! Arbetet är på heltid tills den dag du dör!

Detta jobb är tillgängligt för de flesta kvinnor och är det bästa, roligast men svåraste arbete man kan ha!

2 kommentarer:

MammaJessica sa...

Jag fick jobbet=)
Kan bara hålla med, världens underbaraste men också jobbigatse jobb!! Men finns det någon bättre lön?!

TÖSAÖS-PÅGAUPPTÅG sa...

Hit hittade jag!!! :-)
Hoppas allt är toppen med dig och familjen!!!

Kram Malin